Výhody a přínos perlátorů

V 15. čísle Novin odborového svazu státních orgánů a organizací NOS ze 17. září 2018 vyšel článek Ing. Petra Kopečného o výhodách a přínosech perlátorů. Mimo jiné se v něm také členové odborů dozví, že město Brno na všech svých úřadech perlátory používá a kolik tak chce ušetřit. Tento článek je přístupný všem státním zaměstnancům.

Odkaz na noviny (článek je na straně 3): http://statorg.cmkos.cz/nos_pdf/nos_15_18.pdf

Samotný článek níže.

S létem máme spojené sluníčko, prázdniny, dovolenou u vody. À propos voda. V posledních letech je také léto často spojeno s debatami o suchu a nedostatku vody. A bohužel se ukazuje, že se jedná o problém dlouhodobý a globální, celosvětový, který poměrně výrazně zasahuje a bude zasahovat čím dál více do životů nás všech.

Samozřejmě naprostá většina z nás není schopná přijít s komplexním řešením tohoto problému, to raději přenechme vědcům, ale každý z nás může velmi jednoduše přispět svou troškou do mlýna a vodou začít šetřit. A není ani potřeba se u toho omezovat! Stačí na vodovodní kohoutek přimontovat jednoduché zařízení, tzv. perlátor.

S perlátory od firmy Optimal Energy bez problémů snížíte svou celkovou spotřebu vody o 40 – 50 %, což u čtyřčlenné rodiny představuje roční úsporu asi 7 000 Kč za vodu a energie na její ohřev. Vzhledem k dosaženým úsporám se tak náklady na pořízení perlátorů vrátí za pouhý měsíc používání. Že nejde o jen o výstřel do tmy, ukazuje i přístup města Brno, které na svých úřadech perlátory instaluje a předpokládá roční úsporu 3 miliony litrů vody a 400 000 Kč jen na vodném a stočném.

Naše perlátory již používá řada vašich kolegů a jsou s nimi velmi spokojeni. Za všechny ocitujeme paní Urbánkovou, ekonomku z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje: „Perlátory od firmy Optimal Energy používám a jsem s nimi velmi spokojená. Všem známým je můžu jen doporučit.“ Taková pochvala nás těší.

S výběrem perlátorů vám rádi poradíme, stačí se obrátit na kteroukoliv naši kancelář, jejichž seznam najdete na našich webových stránkách https://www.optimal-energy.cz/kontakty. Můžete tak ušetřit a zároveň se podílet na dobré věci.

Petr Kopečný, Optimal Energy